ZE ZIJN ME VERGETEN

Auteur: Eric Schneider, gebaseerd op de novelle “FIRS” uit “Een Tropische Herinnering” (uitgeverij Cossee-Amsterdam)
Regie: Ursul De Geer
Toneelbeeld: Lam Moreels
Cast: Frans Maas

Laatste succesherneming
Een oude man staat voor de spiegel. Zijn turbulente leven is stilgevallen, de lichten zijn gedoofd, het applaus is slechts herinnering. Kwetsbaar, maar met onverholen ijdelheid blikt de oude acteur terug op zijn carrière: de hoogtepunten en teleurstellingen, zijn seksuele escapades, de bizarre wendingen
en lachwekkende momenten.
Alleen zijn dementerende vrouw, vroeger een gevierde actrice met beroemde toneelouders èn de flessen wijn in het gootsteenkastje houden hem nog op de been.
“Ze zijn me vergeten. Het leven is voorbijgegaan alsof ik nooit heb geleefd”, zegt hij tenslotte.
Zinnen die hij niet zelf heeft bedacht, ze zijn van Tsjechov. Zinnen die hij als de oude bediende Firs, in “De Kersentuin”, eindeloos heeft uitgesproken, elke voorstelling, telkens weer. Er valt niets meer te spelen.

ZE ZIJN ME VERGETEN is gebaseerd op de novelle “FIRS”, deel twee van het prachtige “Een Tropische Herinnering” waarmee acteur Eric Schneider, éminence grise van het Nederlandse theater, in 2013 zijn romandebuut maakte. In 2014-2015 werd deel 1 van “Een Tropische Herinnering” op het toneel uitgebracht onder de titel “Moesson”.
De regie van ZE ZIJN ME VERGETEN is in handen van Ursul de Geer. Met uitmuntend spel van Frans Maas, een groot acteur met een enorme staat van dienst.

Prijs: 
18
Locatie: 
Rode Zaal - Hoogstraat 12
Genre: 
Theater
Beschikbaarheid: 
08/12/2019 - 15:00