ODE AN DIE FREUNDE

“Funny Freunde” is het derde spiksplinternieuwe derde programma van Alexandra Frenck, Jokke Martens en Lissa Meyvis, masters klassieke zang en Lester Van Loock, master piano.
Weg uit hun klassieke comfortzone struinen ze langs musical, operetdte, opera, pop en jazzy standards met humor als rode draad.

David Bowie, Life on Mars. Youp van het Hek, Flappie. 
Randy Newman, You’ve got a friend in me. Frank Sinatra, My Way. Ray Charles, Georgia. Wolfgang Amadeus Mozart, Papageno
Moon River, Audrey Hepburn. Danny Boy, Judy Garland.
Chet Baker, My funny Valentine. 
My Funny Friends...

Sloeg hun eerste productie al gensters, met hun tweede programma a fine line bewezen deze vier klasbakken overtuigend hoe ze gegroeid zijn qua podiumvastheid, lichaamstaal en expressie en toonden ze aan dat voor hen de grens tussen een klassiek recital en een popconcert ook a fine line is.Met hun splinternieuwe derde programma Funny Freunde wijken ze nog verder af van hun klassieke comfortzone en struinen ze langs musical, operette, opera, american songbook, pop en jazzy standards.

Humor, de rode lijn van Funny Freunde
Alexandra Franck ontpopt zich tot een comédienne pur sang of passioneel als dramatische sopraan. Een uitmuntende (stem)actrice die zich gooit zich in elk lied. Haar stem is iets voller en ronder dan die van Lissa Meyvis, een natural beauty, wiens  stem caprioleert als de zang van de leeuwerik. Jokke Martens brengt met zijn mooie bariton het geheel prachtig in balans. Van Papageno tot Moon River, Lester Van Loock begeleidt alle genres met virtuositeit en verve en staat ook vocaal zijn mannetje...
Vocalisten met een onberispelijke techniek en rijke expressie. Ze beschikken niet alleen over een geoefende stem maar hebben ook gevoel voor theater. En niet in het minst voor humor want dat is de rode lijn van dit nieuwe programma “Funny Freunde”.

"Het is lang geleden dat ik met zo’n fijn en intens gevoel een theaterzaal buitenstapte. Heerlijk! Even deugddoend als de eerste warme zonnestralen. Een muzikale belevenis om niet te missen.” Viviane Redant, Klassiek Centraal.

Prijs: 
22
Locatie: 
Zwarte zaal - Reyndersstraat 7
Beschikbaarheid: 
04/01/2019 - 20:30
05/01/2019 - 20:30
06/01/2019 - 15:00