NEKKA INTIEM 2019 - 2020

NEKKA INTIEM 2019/2020
Fakkeltheater vzw, Herman Van Hove en Koen Huygebaert

Zingen in het Nederlands. De rode draad van de tweede jaargang van onze reeks maandelijkse maandagavonden in het Theatercafé.
Een charmante aanvulling op ons populaire CHANSONS CHARMANTES, dat zijn vijfde seizoen ingaat. NEKKA INTIEM serveert je een eigenzinnige maar vooral kunstzinnige selectie artiesten.
Liefdevol en broederlijk voor jullie gekozen door Koen Huygebaert en Herman Van Hove. Kleinkunstexpert pur sang Koen organiseert met zijn Nekkakompanen al meer dan vijfentwintig jaar NekkaNachten allerhand.

Herman is de programmator van CHANSONS CHARMANTES en van ons splinternieuwe zondagmiddagprogramma BELLISSAMA, belcanto & bella musica. We presenteren zeven avonden met artiesten die er bewust voor kiezen om in hun moedertaal te zingen, hun emoties uit te drukken, jullie te doen lachen en huilen. En meezingen.
De ene artiest al wat bekender dan de andere, het ene lied al wat vertrouwder dan het andere, het ene genre al wat toegankelijker dan het andere.
Maar alles in de mooie taal die ons Nederlands is en puttend uit een ongelooflijk mooi en rijk repertoire.
Kom genieten, luisteren, meezingen.

_________________________________________________

NEKKA INTIEM 4 - DE COLLECTIEVE KLEINKUNST
Maandag 24 februari 2020 om 20u30

Met het Kleinkunstcollectief

Et voila, de eerste Wild Card van NEKKA INTIEM.
Wie tot de laatste stoel van ons Theatercafé verkocht krijgt, mag het volgende seizoen weer aantreden. Dat is ons Kleinkunstcollectief met de vingers in de neus gelukt.
Wat een ambiance in de tent, wat een sfeer. Of met de woorden van een mevrouw na de vorige passage van het Collectief: “Het Kleinkunstcollectief is kiekevel, humor én ambiance in een!” De collectieve kleinkunst.
Glanzende parels uit vijftig jaar kleinkunst. Luisterliedjes en meezingers. Boudewijn De Groot. Wim Decraene. Willem Vermandere. Herman van Veen. Kris De Bruyne. Urbanus. Wigbert. Walter
De Buck. Miel Cools. Guido Belcanto. Jan De Wilde. Bobbejaan Schoepen.
De onsterfellijke kleinkunst.
_________________________________________________

NEKKA INTIEM 5 - PLANKENKOORTS
Maandag 23 maart 2020 om 20u30

Met Johan Verminnen

Johan Verminnen vijftig jaar op de planken.
Het begon met een sneer van jurylid Toon Hermans omdat Johan laureaat was van ‘Ontdek de ster’ maar niet won. Want “jij kunt wat” getuigde Toon vanuit de Koningin Elisabethzaal live voor kijkend Vlaanderen.
Je zou voor minder plankenkoorts krijgen. Johan nam zijn gitaar en ging. Vijftig jaar lang. Geen zaal in Vlaanderen waar hij niet op de bühne stond. Nooit liet zijn publiek hem alleen. “Laat me nu toch niet alleen”, “In de rue des Bouchers”, “Brussel”, “Ik voel me goed”, “Mooie dagen”, “Ik wil de wereld”, “Met zeven aan tafel”. Vul zelf maar aan.
Ze komen allemaal voorbij in Johans programma Plankenkoorts.
Op de planken en in de warme clubsfeer van ons Theatercafé.
_________________________________________________

NEKKA INTIEM 6 - ALS DE LIEFDE
Maandag 20 april 2020 om 20u30

Het NekkaCollectief in het Toon Hermanstheater

Een vroegzomerse aprilmorgen 1996. Het Fakkeltheater is te koop. De tachtigjarige Toon Hermans staat met zijn manager op de bühne van een verder lege Rode Zaal.
De manager vertelt: “Toon is gecharmeerd door de warme rodepluchegloed van de fauteuils, de eerste rij binnen handbereik.” ”Grote zalen, dat is geen uitvinding van de artiesten maar van de impresario’s” zegt Toon. We wandelen de Hoogstraat in. “Als je het overneemt, ga je het dan het Toon Hermanstheater noemen?” Het theater wordt uiteindelijk niet verkocht en is nu welvarender dan ooit. Maar een grotere hommage aan onze geliefde Fakkelzaal kunnen we ons niet dromen. Tijd voor onze Fakkelhommage aan Toon, twintig jaar na zijn heengaan. “Ik maak nu de mooiste liedjes van mijn leven” zei Toon over de selectie voor zijn laatste, postuum verschenen cd “Als de liefde”. Het zijn die liedjes die jullie, begeleid door het orkest van Pol Vanfleteren, geserveerd worden door een welluidende keure van de artiesten die in de Lotto Arena voor 18000 Toonfans de Nekkahommage “Toon 1916-2016” brachten.
_________________________________________________

NEKKA INTIEM 7 - OEVERS
Maandag 18 mei 2020 om 20u30

Met Anne-Mieke Ruyten

Haar debuut in Nederland met een hoofdrol in “Het deksel op de neus” was voor Anne-Mieke Ruyten de start van meer dan dertig jaar theater in Nederland en Vlaanderen.
Ze schitterde in tv-series en musicals allerhand. “Oevers” is het orgelpunt en de verrassing van ons tweede seizoen Nekka Intiem. Anne-Mieke zingt over liefde, humor, gemis, zelfspot.
Over het wel en wee van leven en werken in twee landen. Ze bedient zich daarvoor van teksten van onder meer Brigitte Kaandorp, Harie Jekkers, Stef Bos, Chiel van Berkel en van fijnbesnaarde arrangementen van gitarist Jan Moonen.
“Oevers” is de titelsong van haar recital. Speciaal voor Anne-Mieke geschreven door Boudewijn de Groot.
Driemaal was Anne-Mieke genomineerd voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award. Wij nomineren haar voor een Wild Card van NEKKA INTIEM.

Tickets: € 18,00
5 rittenkaart: € 85,00 (5 optredens naar keuze)
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
Reserveren: 070 246 036

Prijs: 
18
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Beschikbaarheid: 
24/02/2020 - 20:30
23/03/2020 - 20:30
20/04/2020 - 20:30
18/05/2020 - 20:30