NEKKA INTIEM 2018-2019

Nekka intiem
Zingen in het Nederlands is de rode draad van onze nieuwe reeks maandagavonden in het Theatercafé. CHANSONS FLAMANDES, een knipoog naar ons populaire CHANSONS CHARMANTES, dat zijn vierde seizoen ingaat. NEKKA INTIEM serveert u een eigenzinnige maar vooral kunstzinnige selectie artiesten, liefdevol gekozen door kleinkunstexpert Koen Nekka Huygebaert die met zijn team Nekkakompanen pas de vijfentwintigste NekkaNacht vierde. We presenteren u vier avonden met artiesten die bewust kiezen voor hun moedertaal om te zingen, om emoties uit te drukken, om u te doen lachen, huilen, meezingen. De ene artiest al wat bekender dan de andere, het ene lied al wat vertrouwder dan het andere, het ene genre al wat evidenter dan het andere. Maar alles in onze mooie taal die het Nederlands is en gebaseerd op een ongelooflijk mooi repertoire .
NEKKA INTIEM, kom genieten, luisteren en meezingen.
_____________________________________________________________________________________________________________
CHANSONS FLAMANDES 2 - EVA DE ROOVERE IN ‘T NIEUW
Met Eva De Roovere
Eva De Roovere is zangeres. Na een opleiding klarinet, viool, piano en zang wordt ze de frontvrouw van de folkrockgroep Kadril, wint ze als eerste Belg het Leids Cabaret Festival met het duo Eeef & Coo, lijft de groep Oblomow haar in als zangeres en maakt ze “Kleine Blote Liedjes”. In 2006 start ze haar eigen groep.
Eva brengt in 2008 haar tweede solo-cd
“Over & weer” uit, opvolger van haar debuutalbum “De jager”. Met “De jager” behaalt ze triple goud in België en haar tweede cd krijgt een platinum award. Ze werkt samen met vele fantastische muzikanten uit alle windstreken. 2011 brengt haar een derde cd, “Mijn huis” en in 2013 komt “Viert” uit, een album dat samenloopt met een dichtbundel van haar hand, “Positron”. Eva toert solo of met band door België en Nederland. Met Eva De Roovere, Tom Theuns en Aurélie Dorzée.
Maandag 28 januari 2019 om 20u30
_____________________________________________________________________________________________________________
CHANSONS FLAMANDES 3 - DE VLUCHT VAN GARDEL
Met ZANgO!
Getroffen door het verhaal van de vlucht van Garde, kruipt Jan Bervoets in deze voorstelling in de huid van Carlos Gardel. Hij zingt zich een weg doorheen diens leven, met zelfgeschreven Nederlandstalige teksten, bijna letterlijke vertalingen of verhalen uit zijn eigen leven. Want ook Jan zelf is op de vlucht. Jan heeft af te rekenen met zijn eigen demoon, het Diabeest, dat hem al sinds zijn tiende achtervolgt. Op een eigenzinnige, luchtige, soms grappige manier probeert hij de vlucht van zich af te zingen. Onderweg loopt hij onvermijdelijk ook Astor Piazzolla tegen het lijf, componist en uitvinder van de Tango Nuevo, daar waar Tango en Jazz elkaar voor het eerst ontmoeten in de jaren 30 van vorige eeuw. Met Jan Bervoets, Jeroen Malaise, Rein de Vos en Jonas Coomans.
Maandag 25 februari 2019 om 20u30

_____________________________________________________________________________________________________________
CHANSONS FLAMANDES 4 - DE COLLECTIEVE KLEINKUNST
Met Kleinkunstcollectief
Het Kleinkunstkollektief brengt de mooiste parels uit 50 jaar kleinkunst in akoestische versie en met verfijnde passie. Een mooie afwisseling van luisterliedjes en aanstekelijke meezingers die altijd wel ergens bekend in het oor klinken. Op het programma staan onder meer Boudewijn De Groot, Wim Decraene, Willem Vermandere, Herman Van Veen, Kris De Bruyne, Urbanus, Wigbert, Walter De Buck, Miel Cools, Guido Belcanto, Jan De Wilde, Bobbejaan Schoepen en vele andere onsterfelijken. Of met de woorden van de fans: “Het Kleinkunstkollektief is kiekevel, humor én ambiance ineen!”
Maandag 25 maart 2019 om 20u30

Prijs: 
17
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Beschikbaarheid: 
28/01/2019 - 20:30
25/02/2019 - 20:30
25/03/2019 - 20:30