GEVANGEN GEBOREN

PRODUCENT: Theater Perplex
REGIE: Marc van hoof
AUTEUR: Marc van hoof en Lynn Suy naar het gelijknamige boek van Renée en Ann Driessen
CAST: Lynn Suy (als Renée), Denise Hoogstoel, Bart Patoor, Luc Siereveld, Mai Valenberghs, Lisa De Buyser, Tom Haezendonck, Ingrid De Batist, Zoey Bogemans, Tom De Nys, Ingrid Baute, Youry De Bruyn, Joëlle Braet, Milou Verstappen, Eddy Cools, Walter Yperman, Gianni Reusens

Het waar gebeurde verhaal van een geïnterneerde.

Renée is 33. Haar jeugd was een hel. Ze zat opgesloten, vastgebonden en gevangen. Door mishandelingen, vernederingen en verkrachtingen werd ze onhandelbaar. Ze schreeuwde, dreigde, sloeg, schopte, spuwde en beet.
Omdat ze zo agressief was en stalkte, werd ze geïnterneerd. Maar door gebrek aan plaats in een psychiatrisch ziekenhuis, belandde ze in de gevangenis. Pas in februari 2018 - na acht jaar cel! - kreeg ze de kans een aangepaste behandeling te volgen in een gespecialiseerd centrum.
Zoals Renée wachten meer dan 500 geïnterneerden nog steeds in Belgische gevangenissen op de juiste psychiatrische hulp. Ons land werd hiervoor reeds meerdere keren veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

 

Een hard, realistisch stuk, waarin geweld, seks, grof taalgebruik, alcohol- en druggebruik worden getoond of gesuggereerd.
Geschikt vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar met nabespreking door ouders of begeleiders).

Prijs: 
19,5
Locatie: 
Zwarte zaal - Reyndersstraat 7
Genre: 
Theater
Beschikbaarheid: 
11/09/2020 - 20:00
12/09/2020 - 20:00
13/09/2020 - 15:00