CHANSONS CHARMANTES 2019 - 2020

CHANSONS CHARMANTES 2019/2020
Fakkeltheater vzw en Herman Van Hove

De wilde charme van het chanson
Dankjewel, lieve vrienden van CHANSONS CHARMANTES.
Jullie hebben van de programmatie van ons vijfde seizoen een wel heel simpele klus gemaakt.
De solist die dank zij jullie voor een uitverkocht Theatercafé staat te blinken, krijgt een Wild Card en mag het volgende seizoen weer charmant komen zingen.
Zeven van de acht avonden waren uitverkocht.
Anne Mie Gils en Lissa Meyvis treden voor de vijfde keer aan. Ann Van den Broeck komt voor de vierde keer terug. Derde podium voor Ode an die Freunde en Jo Lemaire. Jo krijgt ook de Grote Prijs Snelste Uitverkoop en viert met ons haar quarante ans d’amour.
Nieuwkomers vorig seizoen Barbara Dex en zingende Fakkeldirecteur Sam Verhoeven zijn er ook weer bij. Eddy et les Vedettes debuteren met Chansons Fatales, een ode aan de duivelse dames van het Franse lied.
Mis je eigen Wild Card niet. Reserveer als de gesmeerde bliksem en verwen je met acht charmante maandagavonden van herfst tot lente in de warmte van ons Theatercafé.
____________________________________

CHANSONS CHARMANTES 4 - CHANSONS FATALES
Maandag 13 januari 2020 om 20u30

Met Eddy et les Vedettes

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour?
Wist u dat Gilbert Bécaud en Serge Gainsbourg voor dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?
Na het bejubelde Chanson.Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, gaan Eddy et les Vedettes opnieuw op tournee met Chansons Fatales.
De band brengt een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Dalida, Françoise Hardy en andere Birgitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan.
Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.
Chansons Fatales neemt je mee naar de hoogdagen van het Franse lied en vertelt les petites histoires des grandes dames. Hierbij vervallen Les Eddy’s niet in sensatie, maar presenteren ze stijlvolle chansons, comme d’habitude.
_________________________________________

CHANSONS CHARMANTES 5 - IN EEN NOTENDOP
Maandag 10 februari 2020 om 20u30

Met Barbara Dex

Ook al dacht Barbara Dex als dochter van een zingende vader begin jaren negentig niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat ze ondertussen al 25 jaar aan de Vlaamse top.
Barbara Dex overloopt in CHANSONS CHARMANTES haar carrière die in 1993 startte met het Eurovisiesongfestivallied ‘Iemand als jij’.
Ze staat stil bij haar elf albums waarvoor ze zich liet omringen met vaak verrassende nationale en internationale persoonlijkheden als daar zijn Johnny Logan, Buscemi, Tom Helsen, Jamie Lanede (ex-drummer van 10cc en Tina Turner) en The Tennessee Gospel Society Singers.
Barbara kruipt in de huid van haar grote idool Dolly Parton. Ze brengt een ode aan Yasmine en aan Bobbejaan Schoepen. En wie weet haalt ze de Windkracht 10 titelsong nog eens uit de vergetelheid of verrast ze u op een musicallied en een ontroerende gospelsong.
Barbara Dex zingt uit haar songbook. Jo Mahieu begeleidt magistraal op gitaar. Akoestisch en intiem.
_________________________________________

CHANSONS CHARMANTES 6 - GOESTING
Maandag 9 maart 2020 om 20u30

Met Anne Mie Gils

“Welk thema, wat kiezen, waar beginnen…?
Mijn liefde voor muziek is groot, heel groot.
En ik hou van veel verschillende stijlen, blues, jazz, musical, chanson, pop Wat het wordt? Weet ik nog niet.
Ik ga gewoon mijn goesting doen! Muziek maken met mensen die ik graag bij me heb.” “Haar goesting doen”
Dat is, naar onze rijke Anne Mie-ervaring, van mambo tot bossa nova, van fado tot chanson, van merengue tot Gloria Estefan, Mariza, Eros Ramazotti, Brel, Juan Luis Guerra, Concha Buika, Carlos Jobim, Barbara. Querer, Por un beso, Loucura, Corcovado, Burbujas de amor, Mi niña Lola, Quand reviendras tu?, Amarti è l’immenso per me,
Quand on n’a que l’amour. Quand on a Anne Mie.
_________________________________________

CHANSONS CHARMANTES 7 - QUARANTE ANS D’AMOUR
Maandag 13 april 2020 om 20u30

Met Jo Lemaire

Jo Lemaire, veertig jaar op de bühne.
Quarante ans d’amour.
De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse chanson.
Als geen ander geeft ze opnieuw glans aan het repertoire van Piaf. Jo, die met Flouze de belichaming van de Belgische New Wave werd, is uitgegroeid tot een chansonnière met een kostbare troef: of ze nu haar eigen songs, zoals het onvergetelijke “C’est mon bateau” zingt of ze trakteert haar publiek op een ijzersterke interpretatie van het oeuvre der groten, qua performance en creativiteit behoort Jo steevast zelf tot die laatste categorie...
Jo brengt eigen werk, succesnummers van haar idolen en songs uit
haar omvangrijke internationale repertoire.
_________________________________________

CHANSONS CHARMANTES 8 - CENT MILLE CHANSONS
Maandag 11 mei 2020 om 20u30

Met Lissa Meyvis

“Hoor ik die piano spelen, elke avond weer, leg ik alle sores van de wereld naast me neer. Ik bouw mijn eigen wereld op van acht tot elf, mevrouw, waar het gras nog groen is en de hemel blauw.”
Toon Hermans, Hemelblauw. Ruim honderd keer zong Lissa het de afgelopen vijf jaar in Vlaamse en Nederlandse theaters.
Zingen is haar leven. Het begon in de kleuterschool en leidde haar langs twaalf jaar muziekschool naar een master klassieke zang met als intermezzo een master economie. Lissa zong in operazalen in Berlijn, Syros, Amsterdam, Gent en Antwerpen want “opera is en blijft mijn
grote liefde”. Maar dan toch een liefde met polyamoureuse trekjes...
Lissa houdt van wel héél veel muziekjes en ritmes. In de Zwarte Fakkelzaal swingt ze met haar kompanen van Ode an die Freunde van Wolfgang Amadeus naar David Bowie. Voor haar vijfde aantreden in CHANSONS CHARMANTES kiest Lissa uit haar verlanglijstje van cent mille chansons.

Prijs: 
18
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Beschikbaarheid: 
10/02/2020 - 20:30
09/03/2020 - 20:30
13/04/2020 - 20:30
11/05/2020 - 20:30