CHANSONS CHARMANTES 2018-2019

Acht maandagavonden van herfst tot lente.
Acht programma’s. Acht charmante solisten.
Terug naar de traditie van de maandagavonden
in het Theatercafé van de jaren tachtig. Terug naar chanson, american songbook, traditionals, evergreens, mooi Nederlands en ander welluidend fraais.
Wild Cards
Ons eerste drie seizoenen CHANSONS CHARMANTES waren voltreffers. Hogelijk gewaardeerd door het door ons en onze solisten al even hogelijk gewaardeerde publiek. Publiek dat we meteen een vinger in de Fakkelpap en een voet in ons Chansons-huis gaven. De solist die dank zij jullie voor een uitverkocht Theatercafé staat te blinken, krijgt van ons een ‘Wild Card’ en die zien jullie het volgende seizoen terug. En jullie waren dit keer wel héél gul: vijf van de zeven avonden waren uitverkocht. Ann van den Broeck, Lissa Meyvis, Anne Mie Gils, Jo Lemaire en Ode an die Freunde danken jullie van harte voor hun Wild Card.
CHANSONS CHARMANTES is mijn hommage aan bloedbroeder Johan Anthierens en zijn
inspirerende De Charme van het Chanson van de prille jaren zestig.
Herman Van Hove

 

CHANSONS CHARMANTES 5 - CHARMING PROJECT IN PROGRESS
Met Tutu Puoane
Tutu Puoane is één van onze meest getalenteerde zangeressen. Geboren in Zuid-Afrika, maar ze woont al vijftien jaar bij ons in Antwerpen. In die tijd is Tutu uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze podia. Op haar palmares staan schitterende albums: Song, Quiet Now, Breathe en iLanga, The Joni Mitchell Project. Haar prachtige stem, haar intuïtie, haar gevoel voor ritme en frasering maken samen met haar natuurlijke charisma elk concert van Tutu tot een unieke ervaring. Tutu Puoane laat je lachen, ze ontlokt hier en daar een traan, ze laat je dansen en meezingen. Wat ze precies zal brengen in Chansons Charmantes weet Tutu nog niet, ze werkt continu aan nieuwe projecten... Wat we wel weten is dat Tutu begeleid wordt door haar charmante pianist Ewout Pierreux, een topper onder de jongere generatie jazzpianisten. Bereid u voor op een hartverwarmende avond met luistermuziek die niemand onberoerd laat. Songs gedrenkt in jazz en soul, met een onuitwisbaar stukje Afrika.
Maandag 18 februari 2019 om 20u30

CHANSONS CHARMANTES 6 - HET BESTE UIT ZES JAAR ODE AN DIE FREUNDE
Met Ode an die Freunde
November 2012
Vier tweedejaars conservatoriumstudenten caprioleren en jongleren op een Kempense zolder vrolijk met hun klassieke studierepertoire.
November 2018
Drie masters klassieke zang en een master piano stellen na 75 concerten hun derde programma en de start van hun theatertournee voor.
In Chansons Charmantes blikken ze één avond terug en presenteren ze met veel plezier het beste en het vrolijkste uit zes jaar vriendschap.
“Je verkneukelen aan het acteer- en zangtalent van de drie vocalisten, genieten van het schitterende pianospel van Lester. Wat je te horen krijgt is een streling voor het oor en een deugddoend zalfje voor het hart. Ode an die Freunde, sfeervol en dartel, een unieke parel met een magische glans.”
De Freunde zijn genomineerd voor het Gouden Label Muziektheater 2019.
Maandag 11 maart 2019 om 20u30

CHANSONS CHARMANTES 7 - DU PAIN, DU VIN ET JO LEMAIRE
Met Jo Lemaire
Bij haar eerste aantreden in CHANSONS CHARMANTES vorig seizoen, brak Jo meteen het record van snelst uitverkochte Theatercafé. De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse chanson. Als geen ander geeft ze opnieuw glans aan het repertoire van Piaf. Jo, die met Flouze de belichaming van de Belgische New Wave werd, is uitgegroeid tot een chansonnière met een kostbare troef: of ze nu haar eigen songs, zoals het onvergetelijke “C’est mon bateau” zingt of ze trakteert haar publiek op een ijzersterke interpretatie van het oeuvre der groten, qua performance en creativiteit behoort Jo steevast zelf tot die laatste categorie... Jo brengt eigen werk, succesnummers van haar idolen en enkele songs uit haar omvangrijke internationale repertoire. Eerste Wild Card voor Jo.
Maandag 8 april 2019 om 20u30

CHANSONS CHARMANTES 8 - SOMS KAN ZINGEN GEWOON MOOI ZIJN
Met Lissa Meyvis
“Soms kan zingen gewoon mooi zijn” Linda Lepomme. “Dat meisje heeft een goede timing” Toots Tielemans. “Wie was het meisje in het rode jurkje dat zo mooi zong” Prinses Beatrix.
Master in de toegepaste economische wetenschappen. Master in de klassieke zang. Eerste prijs Dexia Classics. Genofieffa in Suor Angelica, Greek Opera Studio. Zerlina in Don Giovanni, Altagsoper Berlijn. Clorinda in Madrigalen, Nationale Opera Amsterdam. Lissa houdt van héél veel muziekjes en ritmes. Franz Schubert en Frank Sinatra. Paul Simon & Charles Aznavour. Cole Porter en France Gall. Joni Mitchell & Nana Mouskouri. Roy Orbison en Liesbeth List. Charles Trenet en Jasperina de Jong. Patti Page en Corry Brokken. Raffaella Carrà en Mercedes Sosa.
Derde Wild Card voor Lissa.
Maandag 13 mei 2019 om 20u30
_____________________________________________________________________________________________________________
THEATERCAFÉ
Tickets: € 17,00
5 rittenkaart: € 80,00 (5 optredens naar keuze)
Abonnement: € 109,00 (alle 8 edities van CHANSONS CHARMANTES)
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
Reserveren abonnementen en  rittenkaarten: 070 246 036

Prijs: 
17
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Beschikbaarheid: 
18/02/2019 - 20:30
11/03/2019 - 20:30
08/04/2019 - 20:30
Uitverkocht
13/05/2019 - 20:30