BELLISSAMA 2019 - 2020

 NU AL TWEE EXTRA VOORSTELLINGEN

 FROM WEILL TO BROADWAY
 met Hans Peter Janssens, Lies Vandewege en Lissa Meyvis
 op zondag 17 mei 2020 om 11u

 DIELTIENS & DIELTIENS
 met Roel, Veerle, Koen en Lieven Dieltiens
 op zondag 14 juni 2020 om 11 u

BELLISSAMA 2019/2020
Fakkeltheater vzw, Lissa Meyvis en Herman Van Hove

Passievruchten
Voor onze nieuwe programmareeks BELLISSAMA vonden we de inspiratie in de luisterrijke zondagmiddagse traditie van het Fakkeltheater in de jaren tachtig.
Lichtvoetig zondags aperitief van opera, operette, songboek en musical in het hartje van de oude stad. Dicht bij de mensen in de warme clubsfeer van het Theatercafé.
Lissa Meyvis (IN DE SCHADUW VAN TOON HERMANS, ODE AN DIE FREUNDE, LISSA À MILLE TEMPS) is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent.
Bekend en/of jeugdig. Ieder zijn eigen temperament, zijn eigen muzikale voorkeur. Allemaal één gemeenschappelijke karaktertrek. Passie. Passie voor muziek. Passie voor het leven.
Onze passie is het om bij dit eerste Bellissamaseizoen een reeks concerten en recitals aan te bieden ons hooggeachte en hooggestemde publiek waardig.
We zijn het bonte palet gerenommeerde musici dat ons van meet af aan hun vertrouwen schenkt buitensporig dankbaar.
_________________________________________________

BELLISSAMA 6 - SIEBEN HERZEN IM DREIVIERTEL TAKT
Zondag 8 maart 2020 om 11u

Met Katrien Gallez, Dick Vandaele en Ode an die Freunde

December 2018. Try-out van “Simply The Best”, het nieuwe programma van muziektheater Ode an die Freunde voor een paar dozijn toehoorders. Operettezangeres Katrien Gallez loopt na afloop de kleedkamer in. Verrukt, ontroerd. Met hun versie van F ranz Léhars “Meine Lippen sie küssen so heiss” en “Lippen schweigen” hebben Alexandra, Jokke en Lissa het operettehart van Katrien gestolen. “Wat een belevenis! Jonge masters klassieke zang met een verfrissende moderne interpretatie van de klassiekers uit het operettegenre.”
De Freunde zijn vereerd met de waardering van onze Vlaamse Grande Dame van de operette. Ze zijn benieuwd naar de traditionele versies van de klassiekers uit het genre.
Al snel groeit het idee om samen een programma te maken. Katrien Gallez strikt de gerenommeerde tenor Dick Vandaele als haar partner in het melodieuze duel met de Freunde.
Gereputeerde traditie versus aanstormend talent. Om te eindigen als kwintet in een uitbundige finale met Freund Lester Van Loock aan de vleugel.
_________________________________________________

BELLISSAMA 7 - FROM WEILL TO BROADWAY
Zondag 10 mei 2020 om 11u UITVERKOCHT

EXTRA VOORSTELLING zondag 17 mei 2020 om 11u
Met Hans Peter Janssens, Lies Vandewege en Lissa Meyvis

Kurt Weill is een rusteloze vernieuwer van het muziektheater van vorige eeuw. Zowel op het Duitse operatoneel in de woelige Weimar-republiek als daarna tijdens zijn Amerika-exil op de totaal anders gerichte Broadway scene.
Daar ligt ongetwijfeld zijn grote betekenis voor het theater van de twintigste eeuw. Mysterieus, herkenbaar, humoristisch en ernstig. Langs het vroeg vocaal werk naar de ontdekking van zijn Amerikaans oeuvre. Van opera over lied naar musical…
een gedroomde vocale kluif voor Hans Peter Janssens, Lies Vandewege en Lissa Meyvis.
Wij zijn verheugd en nog meer vereerd dat Hans Peter Janssens dit project speciaal voor BELLISSAMA creëert.
Zijn muzikale tableau de chasse is eindeloos. Hij schitterde in Don Giovanni, A Midsummer Night’s Dream, Parsifal, Die Walküre... En dan de musicals: Man van La Mancha, Jesus Christ Superstar, Jekyll & Hyde. Javert in Les Misérables in Londen en Antwerpen, Raoul in Phantom of the Opera, Juan Peron in Evita... Met Lies en Lissa aan zijn zijde wordt “From Weill to Broadway” het gedroomde orgelpunt van ons Bellissamaseizoen.

_________________________________________________

Belissama  - DIELTIENS EN DIELTIENS
EXTRA VOORSTELING zondag 14 juni 2020 om 11u
Met Roel, Veerle, Koen en Lieven Dieltiens

“Waar zijn de beemden groener, de zomerlucht zo blauw”. Het Lied van Berlaar. Lied van Lode Dieltiens. Componist. Dirigent. Docent. Conservatorium Antwerpen en Lemmensinstituut.
Maar vooral een man van het volk, zijn volk. Berlaar en veel verder. Baken van vertrouwen voor zovelen. Vaderfiguur.
Familieman. Vier muzikaal erfelijk gezegende kinderen. Over “Dieltiens en Dieltiens” zegt Roel, wereldvermaard cellist, “We gaan muzikaal keuvelen...” Wie Roel kent, weet dat hij een zalig verteller is. Zowel met woorden als op zijn cello.
Op adjectieven als gracieus moet je zuinig zijn.
Niet als het over pianiste, docente aan het Lemmensinstituut, Veerle Dieltiens gaat.
Even gracieus als haar verschijning is haar pianospel. Veerle en Roel vertellen en musiceren over hun Kempense jeugd, over hun muzikale levensloop.
Broer Koen musiceert mee. Broer Lieven grasduint in de poëzie die hem en de zijnen lief is.
“Vaderfiguur. Zonder Lode schreef ik deze regels niet, met hem begon voor mij veel meer dan mijn passie voor muziek.
Dieltiens en Dieltiens is ook mijn hommage aan Lode.” Herman Van Hove, programmator BELLISSAMA.

 

Kinderen toegelaten vanaf 14 jaar.

 

Prijs: 
22
Locatie: 
Theatercafe - Hoogstraat 12
Beschikbaarheid: 
08/03/2020 - 11:00
10/05/2020 - 11:00
Uitverkocht
17/05/2020 - 11:00
14/06/2020 - 11:00
Uitverkocht